Niistäpä se on sairas-sunnuntai tehty.

Jälleen on hyvä tovi ehtinyt vierähtää viime kerrasta. Toimettomana en ole tokikaan istuskellut. Monen moista proggista on ollut työn alla, näistä suurimpana mainittakoon tuon yrityksen pystyttäminen. Halukkaat voivat käydä katsomassa osoitteessa: http://huldapuoti.blogspot.com/ .

Monta on ollut myös pienempää projektia. Tässäpä niistä joitain kuvina.

Aloitettaisiinko vaikkapa joulusta.

En viitsinyt investoida jouluverhoihin, joten tein koriste sydämiä ja tonttuja jotka kiinnitin lumivalkeisiin kesäverhoihin.

Tässä tarkemmin tonttutyttö. Tähän hätään en saanut mistään lainalle tilda kirjaa, joten vedin kaavat omasta hatusta. Nukke itsessään on ihan luonnonvalkoista lakanakangasta ja vaatteet ovat riisuttavat. Näin sama nukke käy myös pääsiäisenä noidaksi jne...

Sydämet tein kahdella eri kokoisella kaavalla, erilaisista punaisen ja pellavan sävyisistä kankaista. Osaan laitoin vielä pitsiä koristeeksi. Sydämet kiinnitetään verhoihin klipsuilla. Klipsut tein ihan vain ylimääräisiksi jääneistä verhonipsuista. Suoristin rautalangan jolla osat ovat kiinni toisissaan, poistin "pyörät" ja kieritin toisen pään langasta rullalle ettei klipsu karkaa ja toisen pään pujotin sydämen läpi ja sen jälkeen taitoin vähän ettei sydän putoa.

 

Sitten käsityö messujen löytö. IIIIIHANA musta sieni kangas! Tai ainakin niin luulin kun tein siitä tytölle tunikan, pussukan ja kukkaron. Neitipä vain ilmoitti ettei suostu niitä käyttämään. No, onneksi on pikkusisko, ehkä hän ymmärtää oppia samalle maulle äidin kanssa.

Tämä tunika siis oma kaava. Yläosa puuvillaa, alaosa ramia (älkää vain kysykö mitä se on! tuntuu pellavalta) Ylhäällä toisella olalla on KAM-neppi. Alaosa on ylhäältä laskostettu yläosaan sopivaksi ja alaspäin levenevä, mutta alhaaltapa se onkin kurtattuna leveällä ja kireällä resorilla. Näin vatsan kohta jää kivasti pussille.

 

Pussukka on vuoritettu turkoosilla kankaalla, kukkaro on vuoriton.

 

No sittenhän täytyi tehdä neidille hänen toiveidensa mukaisia pussukoita pitämään pikkutavarat tallessa ja ennenkaikkea poissa pienempien kurkusta!

Toiveissa siis oli paljon pinkkiä ja bling,blingiä. Ylläri!

Nämä pussukat tuli sitten kaikesta mitä kaapista löytyi.

 

P niinkuin poni. Tänne kuuluu kaikki ponien tarvikkeet. Päällinen paksua puuvillaa, vuori ohutta. Koristeena velour P aplikoituna ja silitettäviä timantteja ja niittejä.  (ja kuulemma on tarpeeksi blingiä)

 

Tämä on vähän eri mallinen kuin muut, sinne kuuluu barbien ja moxien tarvikkeet. Ihan vaan ruusuista pellavaa(?) ja vuori vanha lakana.  (kuulemma ihqu!)

 

Viimeisenä muttei vähäisempänä äiskän suosikki näistä. Mansikka pussukka. Tänne kuuluu mansikkamarja tarvikkeineen. Päällinen puuvillaa (mekon rippeet) ja vuori sitä samaa lakanaa kuin edellisessäkin. Koristeena suuri aplikoitu mansikka. Mansikka on velouria ja lehdet fleeceä. Mansikan siemenet tulivat pienellä tiheällä siksakilla.

Loppu kaneettina voin sanoa että oli hyvä keksintö. Pikkuosat ovat neiti 1V:n ulottumattomissa (ei osaa avata vezkaa) muttei silti niin ulottumattomissa että äidin tarvitsisi jatkuvasti olla antamassa niitä ylähyllyltä. Auttavatpa nämä myös siinä että kaikki tiettyyn leikkiin kuuluva on samassa pussissa eikä tarvitse aina etsiä sitä kenkää mikä kuuluu juuri tälle nukelle. (kun mikään niistä n.15:sta kengästä mitä äiti on jo löytänyt ei käy!)

Vielä on tilauksessa pussukka HelloKitty tarvikkeille.