Näin syksyn kynnyksellä on tullut tehtyä enimmäkseen ulkoiluvaatteita. Kaikille lapsille olen tehnyt vedenkestävät ulkoiluhousut. Kangas on kangastukun FOV-kangasta, jonka saumat on teipattu Action-saumausteipillä. Kaikille tein housut samasta harmaasta kuin alla olevassa kuvassakin, mutta vuori ja nyörit ovat saman väriset kuin jokaisen oma takkikin (aniliini, lime, turkoosi, oranssi), näin ei isännänkään tarvitse ihmetellä mitkä housut sopivat kenellekkin. Kolmelle vanhimmalle ostin takit viime keväänä alennusmyynnistä puoli ilmaiseksi, mutta nuorimmainen jäi ilman. Niinpä hänelle täytyi tehdä takki. Kangas on samaa kuin housuissakin, väri on poltettu oranssi. Takin saumoja en teipannut. Vetoketjun sijaan takissa on KAM-nepit. Vuoriksi laitoin vuorisilkkiä lämpöisempää joustofroteeta, koska neito ei vielä pahemmin liiku ulkona.

Ja sama asu edestä päin. Heijastimet ovat kangastukusta tilaamaani silitettävää heijastin nauhaa, josta olen leikannut ympyröitä. Kun kangas saapui postissa, epäilin voiko noin jäykkää kangasta käyttää näin pienen ihmisen (8kk) vaatteessa, mutta epäily oli aivan turhaa. Hienosti toimii ja on hyvä että takkikin on veden kestävää niin voi antaa neidin rauhassa ryömiä märässä maassa.


Kun lapset ulkoilevat aamusella, tapaan ottaa puikot mukaan ettei tarvitse tumput suorina istuskella.  Tämä "mösä" on tehty novitan uudesta krystal-langasta. Langassa on pieniä, hillitysti hohtavia paljetteja. Jälkiviisaana sanoisin että olisi kannattanut uskoa vyötettä ja hankkia koon 12 puikot. Mösä on melko tönkkö, malli toimii paremmin löysällä neuloksella.

Ja sitten........aina ei voi onnistua, ei edes joka kerta. Ihana pikkukassi, ihanasta joulunpunaisesta sametista, aivan liian isoilla kahvoilla.  Täytynee vaihtaa toisen malliset kahvat, eipä tuota tule noin käytettyä.